PDA

View Full Version : CompanionLink Task Deletes Not Working



Eagle 3
09-16-2017, 07:09 AM
Using the last several CompanionLink Betas, when I delete a task in Outlook it does not sync to DejaCloud. I have to do a manual sync to get it to sync. I went back to beta version 7047.22 which which works.

(Sorry, I put this in the wrong forum)

DJOCTO
09-17-2017, 09:52 AM
Any delete is a bit problematic. Outlook does not actually set the modified date on the delete (you can see this in OL if you look). Normally the system picks this up when another record is added or changed.

In CompanionLink, in the Options menu (main screen) there is a checkbox for "Optimized update sync". For you, is this checked or unchecked?

Normally unchecking this will make the system more sensitive to a deleted item. It does this by checking more thoroughly (more cpu, longer sync times) for each sync.

Eagle 3
09-17-2017, 10:53 AM
I unchecked "Optimized update sync" and the task delete still doesn't work. It only happens with the latest betas, beta version 7047.22 works just fine. So, I would think that something changed in the latest betas that is causing the problem.

Eagle 3
09-19-2017, 10:07 AM
Apparently this was fixed in the beta 7047.40. It works in beta 7047.41 too. Thanks.

DJOCTO
10-03-2017, 08:49 AM
I came back today to say this... You already found it. Programmer made a change:

Programmer note:
Looks like deletes weren't triggering an autosync if OL was set as the PIM instead of the HH. Deletes would still be picked up if another change was made, as this only affect the IsUpdated() logic.